Web Analytics Made Easy - Statcounter

کارشناس مسائل آمریکا گفت: پس از اتفاقاتی که در تاریخ 6 ژانویه افتاد و سخنرانی افتتاحیه مراسم تحلیف بایدن و مخصوصا سخنرانی که مربوط به سیاست خارجی او بود دیدیم که اساسا اولویت هایی که بایدن در زمان کمپین انتخاباتی بیان کرده بود، دچار تغییر شده است و یکی از موضوعات بحث ایران و برجام بود.

«رحمان قهرمان پور»، کارشناس مسائل آمریکا، در خصوص اظهارات اخیر بایدن در خصوص برجام به خبرنگار سیاسی خبرگزاری برنا گفت: از صحبت های بایدن دو روایت شده که می گویند احتمالا منظور او غنی سازی 20 درصدی بوده است، چون غنی سازی 4 درصدی در توافق برجام را، آمریکا پذیرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او اظهار کرد: به نظر می رسد برخی اتفاقات در 6 ژانویه و حمله کردن طرفداران ترامپ به ساختمان کنگره باعث شد در دستورکارها و اولویت های دولت بایدن جابه جایی صورت بگیرد و آن چیزی که قبلا از بایدن در کمپین انتخاباتی او شنیده بودیم و افرادی که داخل کمپین بودند این بود که در واقع بازگشت به برجام یک ضرورت است و تصور غالب این بود که بایدن بعد از ورود به کاخ سفید این موضوع را در دستورکار می گذارد.

قهرمان پور گفت: پس از اتفاقاتی که در تاریخ 6 ژانویه افتاد و سخنرانی افتتاحیه مراسم تحلیف بایدن و مخصوصا سخنرانی که مربوط به سیاست خارجی او بود دیدیم که اساسا اولویت هایی که بایدن در زمان کمپین انتخاباتی بیان کرده بود، دچار تغییر شده است و یکی از موضوعات بحث ایران و برجام بود.

او افزود: به نظر می رسد فراتر از آن مسائل خاورمیانه هم به نوعی از اولویت های بایدن خارج شده است کما اینکه بر اساس اخباری که وجود دارد هنوز بایدن با متحدان خود تماس تلفنی برقرار نکرده که این سنت رایجی در آمریکا بود که به متحدان اروپایی، خاورمیانه و آسیایی زنگ بزند. بنابراین مجموع اینها نشان می دهد که اولویت های دولت بایدن از سیاست خارجی به سیاست داخلی منتقل شده است.

این کارشناس ارشد مسائل آمریکا ادامه داد: هواداران ترامپ و گروهای راست افراطی براساس اخبار جسته گریخته ای که منتشر شده حتی در آمریکا ظاهرا دست به اقدامات تروریستی زدند که به آن بازتاب ندادند اینها به این معنی است که به قول یک نویسنده اولویت دولت بایدن اول کرونا، دوم اقتصاد آمریکا و سوم سیاست خارجی است. در این شرایط ما شاهد هستیم که به خاطر وضعیتی که کرونا ایجاد کرده و اتفاقات 6 ژانویه و اهمیت کنگره دستورکار عادی که همیشه از کاخ سفید سراغ داشتیم این دستورکار به هم خورده است.

قهرمان پور گفت: تماس نگرفتن رئیس جمهور آمریکا با رهبران اسرائیل پدیده کم سابقه ای است. موضوع برجام در این چهارچوب کلی دستخوش تغییرات و جایجایی ها قرار گرفته است. بایدن می خواهد اجماع دو حزب را برای برجام بدست آورد. اینکه دو حزب در مورد خطوط اصلی سیاست خارجی توافق کنند این موضوع الان و در شرایطی که شکاف داخلی در آمریکا تشدید شده، ظاهرا برای بایدن خیلی اهمیت دارد و از آن طرف هم جمهوری خواهان از مخالفان سرسخت بازگشت به برجام هستند که در چند روز گذشته 50 نفر از نمایندگان مجلس آمریکا به بایدن نامه نوشتند و خواستار این شدند که آمریکا به برجام برنگردد.

او تصریح کرد: اگر بایدن بخواهد مسیر بازگشت به برجام را از طریق ایجاد اجماع دو حزبی ادامه دهد کار دشوار خواهد بود و اگر خبرهایی که منتشر شده مبنی بر تشکیل تیم مذاکراه با ایران از سوی  رابرت مالی و با حضور افراد هر دو حزب صحت داشته باشد به نظر می رسد بایدن از حرف اولیه خود که بازگشت به برجام و تلاش برای مذاکره منطقه با ایران بوده عدول کرده و می خواهد موضوع ایران را در یک بسته کلی حل و فصل کند که این کار، بسیار دشوار است. 5

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: انتخابات آمریکا برجام بایدن بازگشت به برجام سیاست خارجی دو حزب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۹۵۳۷۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتقاد تند برنی سندرز از سیاست‌های بایدن درباره فلسطین

آفتاب‌‌نیوز :

سناتور «برنی سندرز»، عضو کنگره آمریکا در برنامه شبکه سی ان ان، سیاست‌های دولت بایدن در قبال جنگ غزه را زیر سوال برد و گفت: «موضع بایدن در قبال جنگ اسرائیل علیه غزه ممکن است رای دهندگان جوان را از خود دور کرده باشد.»

به گزارش الجزیره، به گفته سندرز، اعتراضات دانشجویی ضد جنگ در دانشگاه‌های آمریکا ممکن است لحظه «ویتنام» بایدن باشد. دانشجویان تظاهرات می‌کنند نه به این دلیل که از حماس حمایت می‌کنند، بلکه به این دلیل که از کاری که دولت اسرائیل در غزه انجام می‌دهد عصبانی هستند.

سناتور برنی سندرز همچنین گفت: دانشجویان حق دارند به کمک‌های مستمر آمریکا به دولت راست افراطی نتانیاهو اعتراض کنند. از منظر اخلاقی و سیاسی، امیدوارم که بایدن از دادن چک سفید به نتانیاهو دست بردارد.

چند شب پیش نیز، «برنی سندرز» سناتور آمریکایی اعلام کرده بود که کابینه راست‌گرا، افراطی و نژادپرست بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی، فاجعه انسانی را در غزه ایجاد کرده است.

این سناتور آمریکایی در ادامه تصریح کرد: متهم کردن اسرائیل به کشتار ۳۳ هزار فلسطینی یهودی‌ستیزی نیست، بلکه روشن کردن یک حقیقت است. وی در ادامه افزود: ما باید به هر شکلی با یهودی‌ستیزی مخالفت کنیم. کاری که کابینه راست‌گرا، افراطی و نژادپرست نتانیاهو انجام می‌دهد، در تاریخ معاصر جنگ‌ها بی‌سابقه است. آن‌ها (اشغالگران صهیونیست) در ۶.۵ ماه گذشته کشته ۳۳ هزار فلسطینی را کشته و ۷۷ هزار تَن را زخمی کرده اند؛ یک سوم از این تعداد را زنان و کودکان تشکیل می‌دهند. اسرائیل بیش از ۶۰ درصد از اماکن مسکونی آن‌ها را ویران کرده است.

«برنی سندرز» تأکید کرد: آن‌ها (صهیونیست‌های اشغالگر) سیستم بهداشت و درمان در غزه را ویران کرده اند؛ زیرساخت‌ها را از بین برده اند. برق نیست. آب بسیار کمی وجود دارد.

سناتور آمریکایی ایالت ورمونت در ادامه افزود: در حال حاضر احتمال وقوع گرسنگی و قحطی گسترده در غزه وجوددارد. وقتی شما این اتهامات را مطرح می‌کنید، این یهودستیزی نیست؛ بلکه واقعیت دارد. یهودی ستیزی، اسلام هراسی و سایر اشکال تعصب را به هر شکلی محکوم کنیم. ما باید به فاجعه انسانی بی سابقه‌ای که در حال حاضر در غزه رخ می‌دهد توجه کنیم. آن‌ها دارند غزه را به طور کامل ویران می‌کنند.

هفته گذشته نیز سناتور ایالت ورمونت آمریکا گفته بود: اسرائیل سعی می‌کند تظاهرات ضدجنگ در غزه را به یهودی ستیزی نسبت دهد.

«برنی سندرز» سناتور آمریکایی خطاب به نخست وزیر رژیم صهیونیستی گفت وقتی که ۳۴ هزار زن و کودک در غزه کشته شده اند، تظاهرات در دانشگاه‌های آمریکا یهودی ستیزی نیست.

سندرز خطاب به نتانیاهو اعلام کرد: نه آقای نتانیاهو. یادآوری اینکه در مدت کمی بیش از شش ماه، دولت افراطی شما ۳۴ هزار فلسطینی را کشته و بیش از ۷۷ هزارنفر زخمی کرده که ۷۰ درصد آن‌ها را زنان و کودکان هستند، این یهودی ستیزی یا طرفداری از حماس نیست.

سندرز یادآور شد که نتانیاهو نمی‌تواند به بهانه یهودستیزی حواس مردم را از جنگ غیراخلاقی در غزه منحرف کند.

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • (ویدئو) نظامیان اوکراینی ماکت ترامپ را آتش زدند
  • آنچه دربارۀ دیکتاتوری گفتم جدی نبود- ترامپ
  • ترامپ دولت بایدن را به «گشتاپو» تشبیه کرد
  • منافع غرب در باقی ماندن اسرائیل است
  • ترامپ، دولت بایدن را با گشتاپو مقایسه کرد
  • حرف‌های جنجالی رابرت دنیرو درباره بازگشت ترامپ به قدرت
  • فاشیسم با یک سلاح جدید بازگشته است: نظریه توطئه!
  • پژوهشگر فلسطینی: اعتراضات دانشجویی، نتانیاهو، بایدن و حتی ترامپ را سردرگم کرده است
  • انتقاد تند برنی سندرز از سیاست‌های بایدن درباره فلسطین
  • رابرت کندی به بایدن: کنار بکش تا ترامپ را شکست بدهم